duminică, 16 august 2009

Lotul Penescu să rămână în arest, a decis Curtea de Apel Piteşti

Curtea de Apel Piteşti a respins, astăzi, recursul la arestarea cu încă 60 de zile pentru Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu.

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Gheorghe Constantin, fostul şef al OPC Argeş, Cristian Libertatu, şi directorul general în cadrul S.C. PIC S.A. Piteşti, Liviu Ilie Făcăleaţă, rămân în arest, după ce Curtea de Apel Piteşti a respins, astăzi, recursul depus de avocaţii celor patru inculpaţi privind prelungirea duratei arestării cu încă 60 de zile.

Tribunalul Argeş a hotărât, vineri, 26 iunie, prelungirea cu 60 de zile a mandatelor de arestare ale celor patru inculpaţi în dosarul
corupţiei din fotbal aflaţi în stare de arest preventiv, respectiv Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu.

"S-a dispus prelungirea arestului cu 60 de zile, până pe data de 18 august inclusiv", a declarat Viorel Pavel, ofiţer de relaţii cu presa în cadrul Tribunalului Argeş.

Potrivit inspectorului Robert Radu, purtător de cuvânt al IPJ ARgeş, deocamdată nu s-a primit nicio hârtie oficială referitoare la transferul celor patru inculpaţi la Penitenciarul Colibaşi. "Sunt în continuare în arestul IPJ Argeş. Nu am primit nimic oficial cu privire la transferarea lor la Penitenciarul Colibaşi", a declarat inspectorul Robert Radu.

Prin menţinerea deciziei de prelungire a arestului cu încă 60 de zile, Penescu, Constantin, Libertatu şi Făcăleaţă ar putea fi transferaţi la Penitenciarul Colibaşi, la jumătatea acestei săptămâni.