duminică, 16 august 2009

Nicolae Nermirschi va fi audiat, astăzi, de o comisie de anchetă

Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului, va fi audiat, astăzi, de către o comisie parlamentară care anchetează contractul de publicitate atribuit de minister. Audierile sunt programate să înceapă în această dimineaţă, la ora 10:30.

O comisie de anchetă formată din parlamentari cercetează un contract de peste 500.000 euro plătit de Ministerul Mediului unei firme de publicitate pentru promovarea unui program
de mediu.

Membrii Comisiei susţin că acest contract a fost semnat fără licitaţie. Reprezentanţii ministerului spun însă că afacerea este perfect legală şi că statul român nu are decât de câştigat de pe urma ei.

Pe lângă ministru, tot astăzi va fi audiat şi secretarul general al ministerului, urmând ca joi să fie chemaţi în faţa Comisiei directorii care au semnat contractul de publicitate şi membrii Departamentului de Achiziţii.

Camera
Deputaţilor a aprobat, pe 24 iunie, înfiinţarea unei Comisii de anchetă care vizează contractul atribuit de Ministerul Mediului în campania
de promovare a programului operaţional sectorial Mediu Lot 2 Difuzare/Publicare la data de 28 aprilie 2009, comisie propusă de PD-L şi PNL.

Comisia urmează să verifice legalitatea alegerii procesului de negociere cu o singură firmă
, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, organizat de ministerul condus de Nicolae Nemirschi.

Comisia este formată din 15 membri, iar componenţa propusă de grupurile parlamentare este: Sulfina Barbu, Zanfir Iorguş, Marian Avram, Petru Călian şi Gheorghe Ialomiţianu (PD-L); Mircea Duşa, Ioan Munteanu, Angel Tîlvăr, Ioan Călin şi Neculai Răţoi (PSD); George Dumitrică, Diana Tuşa şi Cornel Pieptea (PNL); Attila Korodi (UDMR). Din partea minorităţilor va face parte Mircea Grosaru.