duminică, 16 august 2009

Profeţiile lui Geoană: Ridzi va părăsi Guvernul curând

reşedintele PSD Mircea Geoană are "sentimentul" că ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, va părăsi curând Cabinetul Boc, ca urmare a "criticilor incandescente" venite dinspre societatea civilă şi presă.

Geoană nu a precizat însă care va fi metoda prin care Ridzi va părăsi Cabinetul- demisie sau demiterea de către premierul Emil Boc. "Cred că pe extrema-dreaptă, acolo în zona mai tânără, cred că cineva ne părăseşte destul de repede. Ăsta este sentimetnul meu politic", a comentat liderul PSD, invitat la o emisiune a postului Antena 3. Geoană a mai spus că presiunea publică este mult prea mare, încât ministrul va pleca din echipa guvernamentală, într-un fel sau altul.

În contextul discuţiilor despre o eventuală remaniere a Cabinetului Boc, Geoană a evitat să facă aprecieri, dar a evidenţiat trei miniştri buni-ministrul Dezvoltării Regionale, democrat-liberalul Vasile Blaga, vicepremierul PSD Dan Nica şi ministrul Sănătăţii Ion Bazac. Geoană consideră că actualul Executiv ar lua o notă de trecere, întrucât performanţa guvernamentală este una "corectă". Singura problemă este aceea că "lumea aşteaptă lucruri extraordinare de la o Coaliţie extraordinară", iar aşteptările electoratului au fost extrem de mari, a conchis preşedintele PSD.