luni, 13 iulie 2009

Şmecher de România, la tratament în Germania după ce a ucis într-un accident rutier un tânăr

a începutul lunii septembrie, un tânăr de 28 de ani şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier, în apropiere de Satu Mare. Cel care a provocat accidentul este fiul unui miliardar din Negreşti Oaş, care a părut în Top 300 Capital.



Tânărul de 21 de ani conducea cu viteză foarte mare, fără permis auto şi avea o alcoolemie peste limita legală. Chiar şi în aceste condiţii, el a părăsit ţara pentru a-şi trata în Germania rănile suferite în accident.

Accidentul s-a petrecut la începutul acestei luni, în localitatea Ciuperceşti, la 18 kilometri de Satu Mare. Duminică dimineaţă, la ora 5, maşina condusă cu mare viteză de Darius Ţîntaş a lovit un alt vehicul
, provocând moartea unui tânăr de 28 de ani şi rănirea gravă a unei femei.

Darius Ţîntaş nu este la prima infracţiune. În ultimii doi ani el a condus fără permis auto. Asta după ce, în septembrie 2006, a comis un alt accident, în care a fost rănită o persoană, şi a fugit de la locul accidentului. Acum, Darius Ţîntaş se află într-o clinică din Germania, unde a fost dus de familie.

Dosarul lui Darius Ţîntaş a avut nevoie de 3 zile pentru a ajunge de la poliţie la parchet
, timp suficient pentru ca şoferul vitezoman să părăsească ţara pentru tratamente medicale. Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, inspector principal Rodica Slăteanu, nu a reuşit să explice de ce dosarul
lui Darius Ţîntaş a stat la poliţie trei zile şi nu a fost trimis la Procuratură imediat.

Rudele tânărului care a murit în accident spun că nu au fost contactate de nimeni din partea familiei Ţântaş. Tot ce vor oamenii acum este ca justiţia să-şi facă datoria. Familia Ţîntaş din Negreşti Oaş este binecunoscută în judeţul Satu Mare. Vasile Ţîntaş se numără printre cei mai bogaţi 300 de români, conform topului revistei Capital. Iar, un alt fiu al său, Samuel Ţîntaş, este unul dintre liderii locali ai PDL. Chiar i s-a propus să candideze pentru un post în Parlament.