luni, 23 februarie 2009

In drum spre Bruxelles, Gusa vrea sa schimbe relatia Romania-UE

Liderii Partidului Initiativa Nationala au decis ca partidul trebuie sa participe la alegerile pentru Parlamentul European, nemultumiti fiind ca Romania nu are acum decat „35 de europarlamentari de plastilina“, „martori tacuti“ care nu sunt capabili sa-i reprezinte interesele la Bruxelles. PIN spera sa obtina cel putin un loc de europarlamentar si se bucura de sprijinul liderului grupului independent-democrat de la PE, Jens Peter Bonde. Daca ajunge la Parlamentul European, partidul lui Cozmin Gusa isi propune, in primul rand, sa militeze pentru renegocierea Tratatului de aderare a Romaniei la UE.

Cozmin Gusa si-a adunat liderii PIN de prin judete pentru a decide daca participa sau nu la alegerile pentru Parlamentul European. Concluzia reuniunii a fost ca PIN trebuie sa-si testeze fortele la aceasta competitie electorala, anuland practic decizia luata in noiembrie anul trecut de boicotare a euroalegerilor prin campania
„In Europa, dar nu asa“. Liderul PIN spune acum ca Romania are nevoie de europarlamentari puternici si nesantajabili care sa-i reprezinte interesele in forurile europene.

Renegocierea Tratatului de aderare
Adunarea Nationala a Liderilor PIN a adoptat, astfel, o Rezolutie al carui prim punct se refera la necesitatea renegocierii Tratatului de aderare a Romaniei la UE. Pana saptamana viitoare, fiecare organizatie judeteana trebuie sa propuna cel putin trei candidati pentru euroalegeri, ordinea pe listele finale urmand sa fie decisa in urma unei competitii interne in partid. Listele finale si strategia de campanie vor fi trasate in prima jumatate a lunii august, pentru ca apoi in maximum o luna, PIN sa poata aproba programul
politic pentru campania electorala. Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, spera ca partidul sau sa obtina cel putin un loc in Parlamentul European, care sa activeze in grupul independent-democrat condus de Jens Peter Bonde.

Europarlamentari de plastilina
„Avem acum 35 de europarlamentari de plastilina, incompetenti, lasi si corupti care nu fac nimic pentru tara, nu se lupta pentru problemele interne si nu aduc in tara fondurile UE“, a acuzat Sandru. Si Gusa a ajuns la concluzia ca avem o slaba reprezentare in PE, „35 de martori tacuti care reprezinta cel mai mare rau care i se putea intampla Romaniei la Strasbourg si Bruxelles“. Gusa l-a criticat pentru proasta prestatie in plan extern si pe ministrul Adrian Cioroianu. „Imi este rusine ca Adrian Cioroianu are o asemenea reprezentatie slaba si sugereaza romanilor ca generatia noastra este la fel de slaba ca generatia lui Hrebenciuc“, a mai spus Gusa. La fel de vinovati sunt premierul si presedintele, ca si comisarul Romaniei la UE, Leonard Orban.

Fitilul de sub scaunul
presedintelui
„ Basescu si Tariceanu sunt vinovati pentru actuala situatia a tarii, ei reprezinta principala piedica in calea dezvoltarii... Sa aprindem fitilul si sa-i ardem la fund, intr-o pozitie pasiva, asa cum le place... Pentru ca ei stau in fund si nu fac nimic, in timp ce Romania aluneca la vale“, a mai remarcat Gusa.