luni, 23 februarie 2009

In Moldova a sosit in vizita o delegatie a Corporatiei Provocarile Mileniului

In perioada 2-6 mai in Republica Moldova se afla in vizita de lucru o echipa de experti economisti din cadrul Corporatiei Provocarile Mileniului.

Echipa este condusa de Christopher P. Williams, directorul de tara pentru Republica Moldova. Scopul principal al misiunii de experti a Corporatiei este consultarea Guvernului Moldovei in etapa initiala de elaborare a Programului
, precum si stabilirea mai multor intrevederi si discutii cu reprezentantii Guvernului, sectorului privat, societatii civile si ai organizatiilor internationale ce activeaza in Moldova privind procesul de realizare a propunerii Compact.

In debutul vizitei, expertii Corporatiei au avut o intrevedere cu Zinaida Grecianii, prim-viceprim-ministru, care de asemenea este si coordonator national al Comitetului de Monitorizare a procesului de elaborare a Propunerii Compact in cadrul Programului Provocarile Mileniului.

Zinaida Grecianii a mentionat importanta Programului Compact pentru Republica Moldova si excelenta colaborare a Guvernului cu Corporatia Provocarile Mileniului. Totodata, prim-vicepremierul a specificat ca Moldova este extrem de interesata de succesul elaborarii propunerii Compact si ca suportul conducerii tarii si al intregii societati este de neglijat.

La rindul sau, expertii Corporatiei au declarat ca buna cooperare de viitor intre parti va fi unul din factorii prioritari ca propunerea de tara sa fie elaborata in timp
util si cu un randament maxim. Economistii Corporatiei si-au exprimat speranta ca sugestiile si comentariile oferite grupului national de experti tehnici, care vor sta la baza elaborarii Programului Compact, vor fi extrem de utile la realizarea propunerii de tara.